title

Kiégés elleni tréning

Célkitűzés:

Szakmai önismeret fejlesztés lehetőségei, stressz-kezelő technikák alkalmazásának elősegítése, gyakorlat orientált foglalkozások keretében.

 

Rövid összefoglaló a képzésről:

A képzésen résztvevők tájékoztatást kaptak a leggyakrabban előforduló stresszorokról, a stresszről és annak kezeléséről. Kis csoportos gyakorlati foglalkozások is zajlottak a stresszorok csoportosításáról, szituációs gyakorlatokkal. Az önismereti blokkban ezután megismerhette a hallgatóság a kiégés mértékének mérési lehetőségeit, a különféle személyiség típusokat. Különféle kérdőívek kitöltése, elemzése segítettek feltérképezni ezeket.

A következő részben stressz oldó és relaxációs technikák elméletéről, gyakorlatáról és azok mindennapi használati jelentőségéről esett szó, az egészségügyi szakemberek körében. Ismertetésre, kipróbálásra került a tudatállapot és hypnózis módszere. A hallgatóság megismerhette a képzés során a konfliktuskezelési technikákat. Esetmegbeszélések, esetbemutatások zajlottak és szituációs feladatok segítettek megtanult konfliktus kezelési technikák alkalmazását.

A tréning egyik kulcsfontosságú része a szupervíziós csoporttechnika bemutatása volt. Ennek során a lélektani munkaforma elsajátításának lehetőségét tanulták meg: személyes-, szakmai- és szervezeti kompetencia- és hatékonyság növelést, mentális egészség megőrzést és a munkahelyi kiégés megelőzését. A cél egy tanulási folyamat elindítása volt, mely tudatosabb, egyre professzionálisabb munkavégzést tesz lehetővé.